Falla Avinguda de l'Oest – Els Velluters

ASTRONOmia TUYA

Aquesta xiqueta que mira pel telescopi és una apassionada de l’Astronomia. El seu nom és Vega, com una de les estreles que més brillen en el cel d’estiu, en la constel.lació de la lira.

Li encanten les històries que conta la mitologia sobre les constel.lacions, tant és així que les seues mascotes també tenen noms d’estreles.

La seua constel.lació favorita és Pegàs, el cavall de Perseo, qui va aconseguir tallar el cap de la Medusa Gorgona, que convertia en pedra a tot el que la mirara, i així, després d’aquesta gesta va poder casar-se amb Andrómeda.

Li fascina Orió, la constel.lació més bella del cel. Rep el nom de “Catedral del firmament” i el cinturó “la capella Sixtina del cel”. La mitologia conta que era un gegant caçador, molt tronera i faldiller que durant molt de temps perseguia i assetjava a les Plèiades, grup de nimfes, germanes entre si, però Taure les defensava sempre. Orió va cometre el seu major error en intentar fer mal a Àrtemissa, la Deessa Verge, qui per a venjar-se va crear a l’Escorpí, que va picar i va matar al gegant.

 

Aquest gegant tenia dos gossos, “can major” i “can menor”, i Zeus els va pujar al cel després de la seua mort perquè estigueren sempre junts. Sirià és l’estrela alfa del “can major”, és l’estrela més brillant del nostre cel, una estrela doble amb llum molt blanca i brillant amb centellejos verds i blaus, molt fàcil de reconéixer!

L’ossa menor també li crida l’atenció perquè la seua estrela més brillant, és l’estrela polar, que per si algú no s’acorda és l’estrela que va guiar als Reis Mags cap al portal de Betlem.

Com apassionada de les constel.lacions, Vega sempre pregunta als seus amics pels seus signes del zodíac, i els ensenya on estan en el cel i la seua història mitològica corresponent.

Vega va nàixer un 12 de gener, per la qual cosa el seu horòscop és Capricorn, que representa al déu “Pan”, un déu alegre i juganer que tocava molt bé la flauta i al qual li agradava disfressar-se, divertir-se i divertir.

La seua millor amiga és Lliura, l’únic signe no representat per un animal o ésser viu. Lliura representa la balança de la justícia.

Els seus pares són Aquari i Sagitari, el seu germà xicotet és Leo, els seus avis Àries i Bessons… segur que coneixes algú que siga Càncer, Peixos, Leo i Virgo, però ara mateix no ho recordas.